Monday, March 25, 2013

LIM Kit Malam pertahan anak.

Asal Bukan Cina Dap

Kasih ibu membawa syurga, Kasih Ayah sepanjang Masa


Maaf perumpamaan diatas tak bermaksud langsung nak memuji LKS.. sekelumit peluh #tukang pikiaq tiada daya nk puji pertualang hamPAS ini. Apa yang #tukangpikiaq nak ceritakan ini pesanan dari sahabat blogger iaitu mengenai LKS diwaktu ni sedang bermuram durja disebabkan gelabah ekoran isu pemilihan CEC yg dikabarkan DAP berisikio untuk digantung.( gantung jer selesai cerita)

So LKS mengambil pre emtif dengan menyatakan kesedian DAP utk bertanding mengunakan tiket BEBAL  @ PKR @ Pas utk PRU13 nanti. Isunya disini teramatlah serius kerana DAP ni perlu menjalankan sekali pemilihan CEC ekoran kesilapan mudah yg mereka lakukan dengan pengiraan matetamtik darjah 3 yg silap dalam membuat perhitungan undi. ( silap ka kantoi ka). Selamber badak penasihat DAP ini menyatakan kehairanan tahap Gaban mengenai DaP yg berusia 47tahun dikaitkan dengan isu penipuan dan tidak telus dalam pemilihan CEC.

Kekononya DAP tidak mungkin melakukan kesilapan dan penyelewengan undi. Namapk disitu Dap ini  mengaku MAKSUM. caitt porrah!! nampak sgt nak tutup bau taik!. woi LKS yg komplen tu Orang DAP bukan BN. yang bantah adalah ahli Dap. ahli sendiri yang buat report dekat ROS. Yg hairan ayatnye pon kenapa Usia Parti nak diambil kira ? apa releven usia parti dengan penyelewengan. LKS cuba buat hipotesis ke. Mai Nak bagi satu. semakin lama usia Parti Semakin banyak penyelewengan akan terdedah.. hehe

TUlaaaa tuduh SPR x betul laa penipulaa last-last sendiri kena Beb. SPR punya kerja diorang telah jalankan tugas sejak merdeka lagi la bingai!! Seperti biasalaaa semua kesalahan dilemparkan kepada BN. senang hidup DAP ini. F Y I  DAP untuk pengetahuan DAP sekalian termasuk PAP, mana parti tidak terkecuali daripda undang-undang dan peraturan. UMNO sendiri pon pernah terbatal pendaftaranya pada 1987.

#tukangpikiaq setuju dengan pendapat rakan termasuk Ahli DAP bahawa ini laa maslahnya bilamana ahli keluarga menguasai parti. Dinasti LIM dalam DAP.. fuhhhhh!! LKS tengah menjalankan tugas untuk menyelamatkan anaknya yg juga CM Pulau Pinang.

On paper LGE ini selaku setiausaha agung patut dipersalahkan dan harus letak jawatan. x mahu berundur pon sekurang kurangnya memohon maaf la beb. susah sgt kot nk mengakui kesilapan. tapi percaya LGE ini akan selamat . dia dah berjaaya mendaki puncak kerjaya politiknya kerana ayahnya berpengaruh.

LKS sedaya upaya tidak akan membenarkan siapa saja menyentuh LGE. Anak Bapak la katakan


No comments:

Post a Comment