Wednesday, September 26, 2012

Nyawa Anwar TERANCAM dalam bas mewah... - Penganalisis Jenay

Gua terbaca ulasan Penganalisis Jenayah terkenal, Kamal Affendi Hashim di blog brader Mazidul mengenai kejadian acu pistol oleh bodyguard Anwar 2-3 hari lepas..

Mengikut Kamal Affendi, seorang bodyguard atau pengawal peribadi boleh mengeluarkan pistol HANYA jika nyawa majikannya diancam dan boleh menyebabkan kematian..

Maknanya, pistol memang dibekalkan kepada seorang bodyguard, tapi dia tak boleh sesuka hati keluarkannya ditempat umum apatah lagi acukan pistol tersebut pada orang awam..

Kamal Affendi juga dilaporkan berkata.., "Tetapi kalau saya duduk di dalam bas manakala awak sebagai body guard saya, menaiki kereta, tidak bolehlah awak mengeluarkan pistol sebab nyawa saya tidak terancam.."

So.., dah terbukti tindakan Ketua pengawal peribadi Anwar tu yang suka-suka hati mak bapak dia acukan pistol pada rakyat di Melaka, adalah satu tindakan yang salah..

Anwar duduk bermewah-mewah atas bas.., bodyguard pulak duduk dalam kereta.., jadi dimana terancamnya nyawa Anwar sehingga boleh bawak kepada kematian beb?

Tak tahulah kalau-kalau Anwar berasa nyawa dia diancam oleh kerusi dan meja didalam bas tersebut kann...

Ini yang paling gua musykil.. Anwar dan bodyguard dia tu nak bodohkan sapa sebenarnya?

Dah la ugut rakyat guna pistol.., lepas tu ada hati nak kencing rakyat pulak.. Memang tarak guna la itu orang.. Bikin kacau dalam negara saja!!!

No comments:

Post a Comment